Het recentste nieuws omtrent de personenbelasting vindt u hier. Daarnaast bundelen we op deze pagina ook allerhande tips en inzichten rond nieuwe wetgeving.

Nieuws

Tip van onze expert

jef-wellens
Jef Wellens
Fiscaal jurist , Wolters Kluwer

Het is nog de vraag of het mobiliteitsbudget meer succes zal hebben dan zijn voorganger (de mobiliteitsvergoeding). De maatregel is al even vrijblijvend: geen budget, tenzij de werkgever het op eigen initiatief invoert én de werknemer er uitdrukkelijk voor kiest. En hoewel het niet de bedoeling is, kan ook het mobiliteitsbudget volledig in cash worden uitbetaald, zodat het de facto een mobiliteitsvergoeding wordt, zij het onder een parafiscaal minder gunstig gesternte. Met andere woorden: de mobiliteitsvergoeding schiet haar doel voorbij, en het mobiliteitsbudget riskeert dat ook te doen. Maar we leven op goede hoop.

  

Uitgelicht

Expert in de kijker

maurice-de-mey
Maurice De Mey

Maurice De Mey is belastingconsulent en topspecialist personenbelasting. Hij was jarenlang Tax Director HR bij BNP Paribas/Fortis. Hij doceert personenbelasting aan de Fiscale Hogeschool en is een regelmatig spreker op seminaries, workshops en opleidingen, o.m. de bekende aangifteseminaries en practica van FHS Seminaries. Als auteur werkt hij mee aan verschillende toonaangevende publicaties, waaronder de Aangiftegids Personenbelasting.

Vergroot uw expertise