Het recentste nieuws omtrent de personenbelasting vindt u hier. Daarnaast bundelen we op deze pagina ook allerhande tips en inzichten rond nieuwe wetgeving.

Belastingvragen

Als accountant of fiscaal expert krijgt u tijdens de aangifteriode heel wat vragen over het aangifteformulier. Wellicht kent u op vele vragen het antwoord, maar soms is het ook voor u zoeken in een kluwen van codes. Daarom hebben wij de meest gestelde belastingvragen voor u gebundeld en voorgelegd aan onze experten. Hun analyse en antwoorden vindt u hieronder. In samenwerking met De Standaard.

jef-wellens
Jef Wellens

Jef Wellens is fiscaal jurist bij Wolters Kluwer, gespecialiseerd in de personenbelasting. Hij is auteur van de modules Personenbelasting en Belasting niet-inwoners in de fiscale databank monKEY. Daarnaast is hij als adviseur betrokken bij de ontwikkeling en uitbouw van de fiscale software van Wolters Kluwer. Jef is columnist voor het weekblad Trends en beantwoordt lezersvragen over fiscaliteit voor de krant De Standaard. Zijn didactische vaardigheden bouwde hij op als fiscaal docent voor verschillende hogescholen, universiteiten en beroepsverenigingen.

Hieronder vindt u een overzicht van Jef zijn columns en beschouwingen over de personenbelasting.

Nieuws

Expert in de kijker

maurice-de-mey
Maurice De Mey

Maurice De Mey is belastingconsulent en topspecialist personenbelasting. Hij was jarenlang Tax Director HR bij BNP Paribas/Fortis. Hij doceert personenbelasting aan de Fiscale Hogeschool en is een regelmatig spreker op seminaries, workshops en opleidingen, o.m. de bekende aangifteseminaries en practica van FHS Seminaries. Als auteur werkt hij mee aan verschillende toonaangevende publicaties, waaronder de Aangiftegids Personenbelasting.

Vergroot uw expertise