Op deze pagina verzamelen we alle relevante informatie omtrent het vennootschapsrecht.

 

Jaarrekening

De inwerkingtreding van het nieuwe WVV heeft ook dit jaar nog heel wat implicaties op de jaarrekeningmodellen. Voor vennootschappen met kapitaal (NV) werden de bestaande modellen aangepast en voor vennootschappen zonder kapitaal (BV en CV) werden nieuwe modellen toegevoegd.

jn2153-kluw-monkey-interface-personenbel-linkedin-1200x627-ok
monKEY

Het correct opstellen en tijdig neerleggen van de jaarrekening is voor het bestuursorgaan van een vennootschap een van de belangrijkste jaarlijkse verplichtingen. Op het bestuursorgaan rust namelijk een hoofdelijke aansprakelijkheid voor alle schade die het gevolg is van een overtreding van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) of van de statuten van de vennootschap. In monKEY, dé databank voor tax en finance professionals, passen experten als Jean Pierre Vincke en Tom Vandendungen het vennootschapsrecht praktisch toe op alle aspecten van de jaarrekening.

Ontdek monKEY >>>

Een jaar, het nieuwe WVV - een overzicht

Op 1 mei 2019 trad het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) in werking. Heel wat cijferberoepers zagen vennootschapsvormen verdwijnen, allerlei testen voor het vermogen werden ingevoerd, dwingende bepalingen werden plots actief… Hoe de situatie nu is en hoe u uw vennootschap moderner, coherenter en efficiënter maakt, ontdekt u in deze artikelenreeks.

Goed bestuur als preventiemaatregel voor vennootschappen tijdens en na coronacrisis

Thomas Vandersmissen en Tim Fransen (K law) in videoreeks

video-interview_-toepassing-wvv-in-volle-coronacrisis_moment

De eerste verjaardag van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen wordt momenteel overschaduwd door de coronacrisis. In deze videoreeks vertellen onze experten vennootschapsrecht Thomas Vandersmissen en Tim Fransen van K law hoe bestuurders zichzelf, hun personeel en cliënteel en uiteraard ook de vennootschap zelf door de crisis kunnen loodsen.

Maak van elk professioneel vraagteken een punt