Onze experten verruimen uw blik en nemen u mee doorheen het verleden, het heden en de toekomst van btw.

De btw 'quick fixes' en de nieuwe call-off stock-regeling

In het kader van ‘btw quick fixes’ voorziet de EU een nieuwe regeling inzake call-off stocks (COS) of voorraden op afroep. Sinds begin dit jaar kan een goederenvoorraden eenvoudiger verzonden worden naar een andere lidstaat zonder daarvoor ingewikkelde btw-procedures te moeten doorlopen. Alle info over deze nieuwe COS-regeling hebben wij voor u gebundeld. Zo maakt u van elk btw-vraagteken een punt. Gisteren, vandaag en morgen.

#FutureOfVAT

Naar aanleiding van de naderende vijftigste verjaardag van het btw-stelsel publiceren KPMG Tax & Legal Belgium en Wolters Kluwer samen een reeks artikelen die reflecteren over het huidige btw-stelsel in de bredere context van onze veranderende bedrijfs- en sociale omgeving. In elk artikel gaan de KPMG-fiscalisten in op een specifiek aspect van de btw en de daaraan verbonden uitdagingen van het systeem en trachten ze de toekomstige evoluties tegen 2025 te voorspellen. Wanneer u de artikelen leest, heeft u wellicht ook een mening over hoe btw er zou moeten uitzien in 2025. Sluit u zich aan bij de toekomstvisies?

Het Indirect Tax team van KPMG bestaat uit hooggekwalificeerde fiscalisten met een specialisatie in indirecte belastingen, waaronder btw. Door hun jarenlange ervaring in diverse industrieën en diensten zijn de KPMG-experts vertrouwd met de zakelijke kant van indirecte belastingen. Via de Btw Brief in monKEY delen zij hun expertise in praktische artikels over alle nieuwigheden en wijzigingen in de complexe btw-materie.

futureofvat-2

5/10: Wordt elektronische facturatie de norm tegen 2025?

Actua

Btw kort samengevat

Btw of “belasting over de toegevoegde waarde” legde een lange weg af tot de vorm die ze vandaag aanneemt. Btw-expert Marc Govers (THE VAT HOUSE) bracht de hele geschiedenis van de btw in kaart. Wij selecteerden voor u de meest relevante gebeurtenissen en plaatsten ze op deze tijdlijn. De gehele tijdlijn vindt u op monKEY.

Expert in de kijker

 Gladys Christiaensen
Gladys Cristiaensen

Gladys Cristiaensen is executive manager Tax & Legal bij KPMG Belastingconsulenten. Gladys heeft een ruime ervaring in btw-adviesverlening inzake Belgische en Europese btw-reglementering. Met haar team verzorgt zij de maandelijkse Btw-brief en werkt zij mee aan de expertmodule Btw Vandewinckele op monKEY.

Meer info

govers-en-borger
Marc Govers & Frank Borger

Btw-experten, Marc Govers en Frank Borgers (THE VAT HOUSE), doken in het btw-wetboek en zochten naar antwoorden op de meest gestelde btw-vragen, met bijzondere aandacht voor het belastbaar feit en opeisbaarheid, btw-vrijstellingen en verplichtingen, recht op aftrek en teruggaaf en de btw-eenheid.

Ontdek alle antwoorden

Vergroot uw expertise