Onze experten verruimen uw blik en nemen u mee doorheen het verleden, het heden en de toekomst van btw.

Btw of “belasting over de toegevoegde waarde” legde een lange weg af tot de vorm die ze vandaag aanneemt. Btw-expert Marc Govers (THE VAT HOUSE) bracht de hele geschiedenis van de btw in kaart. Wij selecteerden voor u de meest relevante gebeurtenissen en plaatsten ze op deze tijdlijn. De gehele tijdlijn vindt u op monKEY.

Btw in evolutie

Veel belastingen, waaronder btw, zijn nog steeds een federale bevoegdheid. Maar de invloed van Europa en internationale instanties, zoals het OECD, wordt steeds groter. Wijzigingen of aanvullingen op de bestaande wetgeving of nieuwe regels kunnen vaak in dit kader geplaatst worden. Hieronder vindt u de meest recente ontwikkelingen op het gebied van btw.

Nieuws

Expert in de kijker

 Gladys Christiaensen
Gladys Cristiaensen

Gladys Cristiaensen is executive manager Tax & Legal bij KPMG Belastingconsulenten. Gladys heeft een ruime ervaring in btw-adviesverlening inzake Belgische en Europese btw-reglementering. Met haar team verzorgt zij de maandelijkse Btw-brief en werkt zij mee aan de expertmodule Btw Vandewinckele op monKEY.

Meer info

govers-en-borger
Marc Govers & Frank Borger

Btw-experten, Marc Govers en Frank Borgers (THE VAT HOUSE), doken in het btw-wetboek en zochten naar antwoorden op de meest gestelde btw-vragen, met bijzondere aandacht voor het belastbaar feit en opeisbaarheid, btw-vrijstellingen en verplichtingen, recht op aftrek en teruggaaf en de btw-eenheid.

Ontdek alle antwoorden

Vergroot uw expertise