Onze experten verruimen uw blik en nemen u mee doorheen het verleden, het heden en de toekomst van btw.

Nieuwe btw-regels voor e-commerce

Met het oog op een moderner en eenvoudiger btw-systeem, keurde Europa een pakket e-commerce maatregelen goed die de btw-regels voor internationale handel grondig wijzigen. Zo komt er een nieuwe regeling voor verkopen op afstand en via online platformen binnen de EU, wordt de MOSS-regeling uitgebreid en komt er ook een nieuwe regeling voor de invoer van goederen vanuit derde landen. Hoe u de regels correct toepast en aan welke voorwaarden uw onderneming moet voldoen, hebben wij voor u gebundeld in enkele praktische werkdocumenten.

#FutureOfVAT

Het huidige btw-systeem is in volle evolutie en zal naar de toekomst toe stevig wijzigen. In deze artikelreeks brengen topfiscalisten de uitdagingen van het huidige systeem in kaart en proberen ze de toekomstige evoluties te voorspellen. In samenwerking met KPMG Tax & Legal Belgium.

futureofvat-6

30/11 - Zal de btw-naleving in België tegen 2025 volledig geautomatiseerd zijn?

futureofvat-7

14/12 - Zullen nieuwe btw-vereenvoudigingen het risico op fraude verminderen, fouten voorkomen en geschillen elimineren tegen 2025?

futureofvat-8

28/12 - Zal btw meer lijken op een belasting op verkoop tegen 2025?

futureofvat-9

11/1 - Zal doeltreffend databeheer de sleutel zijn tot fiscale naleving tegen 2025?

Actua

Btw kort samengevat

Btw of “belasting over de toegevoegde waarde” legde een lange weg af tot de vorm die ze vandaag aanneemt. Btw-expert Marc Govers (THE VAT HOUSE) bracht de hele geschiedenis van de btw in kaart. Wij selecteerden voor u de meest relevante gebeurtenissen en plaatsten ze op deze tijdlijn. De gehele tijdlijn vindt u op monKEY.

Expert in de kijker

 Gladys Christiaensen
Gladys Cristiaensen

Gladys Cristiaensen is executive manager Tax & Legal bij KPMG Belastingconsulenten. Gladys heeft een ruime ervaring in btw-adviesverlening inzake Belgische en Europese btw-reglementering. Met haar team verzorgt zij de maandelijkse Btw-brief en werkt zij mee aan de expertmodule Btw Vandewinckele op monKEY.

Meer info

govers-en-borger
Marc Govers & Frank Borger

Btw-experten, Marc Govers en Frank Borgers (THE VAT HOUSE), doken in het btw-wetboek en zochten naar antwoorden op de meest gestelde btw-vragen, met bijzondere aandacht voor het belastbaar feit en opeisbaarheid, btw-vrijstellingen en verplichtingen, recht op aftrek en teruggaaf en de btw-eenheid.

Ontdek alle antwoorden

Vergroot uw expertise