WVV eindelijk in de startblokken : tips & tricks op monKEY

Gepubliceerd op 05-04-2019

Het startschot is gegeven

Met het nodige engelengeduld mogen we het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) officieel verwelkomen want de wet staat eindelijk in het Staatsblad. Formeel moeten we immers wachten op deze publicatie maar voor vele cijferberoepers (en juristen) is ongetwijfeld het startschot al lang gegeven. Het noeste werk kan echter nu pas beginnen. We geven alvast een overzicht van enkele handige tips & tricks op monKEY.

Hebt u onze topic-pagina al ontdekt?

Bekijk zeker onze topic-pagina over de hervorming van het vennootschapsrecht. Hierop hebben we alles wat gepubliceerd is op monKEY gebundeld : cijfers, artikels uit nieuwsbrieven, auteursteksten, schema’s…. En we vullen hem dagelijks aan zodat hij actueel blijft.

Afhankelijk van uw abonnement krijgt u een link opgelicht. Gaat het bijvoorbeeld om een nieuwsbrief waarin een artikel over het nieuwe vennootschapsrecht gepubliceerd is maar waarop u geen abonnement heeft, dan kan u er jammer genoeg niet op klikken. Maar u vindt hier sowieso heel wat info terug, van officiële bronnen, cijfermateriaal tot auteursteksten en persberichten. Het vergemakkelijkt in ieder geval het opzoekwerk.

Zet hem meteen onder je favorieten, zodat deze topic-pagina op je homepage verschijnt.

Het nieuwe WVV in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom hebben we een reeks schema’s gemaakt, van de timing van inwerkingtreding tot de overgang van verdwijnende vennootschappen tot nieuwe vennootschappen. Neem ze zeker eens onder de loep. Het werkt op en top verhelderend.

schema-s-wvv
dossier_wvv

Het dossier WVV

Onder Dossier WVV vindt u enkele topics met de meest belangrijke wijzigingen die het WVV in petto heeft. Interessant is hier de vergelijking die we maakten tussen de bestaande BVBA en nieuwe BV. En de redactie breidt deze reeks nog verder uit in de komende dagen.

Het WVV van begin tot einde

Misschien wist u het al maar u vindt de gehele WVV al een tijdje op monKEY onder wetgeving. Voor één keer braken we met de regel dat we de nieuwe wet pas publiceren van zodra verschenen in het BS. We vonden het té belangrijk om ze u te onthouden. U vindt ze trouwens ook via de themapagina vennootschapsleven.

Tot slot: ook op TaxWorld vindt u een topic-pagina over het nieuwe vennootschapsrecht. U vindt daar trouwens een mooi schema met het traject dat elke vennootschap moet afleggen. Geheel gratis te downloaden.

wvv_wet
  244