Eviva España

Heel wat Belgen kopen een tweede verblijf in Spanje. De krantentitels van de voorbije maanden logen er niet om “Belgen kloppen Duitsers in race naar goedkoop Spaans vastgoed”, “Spaanse vastgoedcrisis lokt Belgische spaarders”. Maar waarmee houdt u best rekening als u een vakantiewoning in Spanje aankocht of overweegt aan te kopen? En, wat als u liever een villaatje aan de Portugese kust wenst te kopen? U dient met heel wat juridische en fiscale zaken rekening te houden zodat u geen financiële kater overhoudt aan de aankoop van uw droomwoning in uw favoriete vakantiebestemming.

De nieuwe editie van “Buitenlandse vakantiewoningen en fiscus” antwoordt op de belangrijkste juridische en fiscale vragen. Bovendien komen naast de klassiekers als Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal ook landen als Zuid-Afrika, Turkije, Bulgarije, Duitsland, Ierland en Finland aan bod.

Om al een tipje van de sluier op te lichten, is er de presentatie van Wim Vermeulen, auteur van het boek. “Een tweede verblijf in het buitenland: ook de Belgische / Vlaamse / Brusselse / Waalse fiscus kijkt mee” brengt aan het licht dat er niet alleen met heel wat aspecten van directe belastingen rekening te houden is (wat bij verhuur van de buitenlandse woning, wat aangeven, …) maar ook inzake successierechten. De presentatie sluit af met enkele buitenlandse aspecten en wijst er op dat fiscaliteit zeker niet het enige is waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van een buitenlandse vakantiewoning.

Naar de presentatie.

Buitenlandse vakantiewoningen en fiscus 2014

Buitenlandse vakantiewoningen en fiscus 2014 

Wim Vermeulen (ed.) en Erik Sansen - Cazimir Advocaten

Gepubliceerd op 18-06-2014

  454