Corona hinderpremie verlengd én nieuwe corona ondersteuningspremie gelanceerd

Gepubliceerd op 22-06-2020

Stap voor stap komt de economie terug op gang maar voor veel ondernemingen blijft de omzet beperkt door de coronamaatregelen die ze moeten naleven. De Vlaamse regering heeft daarom beslist om de looptijd van de corona hinderpremie voor ondernemers die hun locatie verplicht moeten sluiten, te verlengen. Voor ondernemers met een groot omzetverlies komt er een extra ondersteuningspremie.

Meer diepgaande info over de overheidssteun aan bedrijven vindt u op monKEY, de meest uitgebreide databank voor boekhouders en fiscalisten. Probeer nu 14 dagen gratis >

Bestaande corona hinderpremie

Wie had ooit gedacht dat de beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zolang zouden duren. Ook de Vlaamse regering niet en daarom verlengt zij de looptijd van de corona hinderpremie van 4.000 euro voor wie verplicht gesloten moet blijven (dus na 12 juni 2020). Wat betekent dit concreet en voor wie is dit interessant?

De wellnesscentra, de sauna’s, de speelautomatenhallen, de pretparken, de binnenspeeltuinen, de bioscopen, de discotheken, de dancings, de zwembaden en de foorkramers kunnen een beroep blijven doen op de bijkomende dagpremie van 160 euro per extra sluitingsdag. Ook marktkramers die door de beperking van 50 kramen per markt niet kunnen starten. De premie wordt toegekend tot de fysieke locatie van de onderneming kan heropenen op basis van een beslissing van de Veiligheidsraad.

Nieuwe corona ondersteuningspremie

  556