MyMinfin vernieuwd

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt en de FOD Financiën stelden vandaag de vernieuwde e-service MyMinfin voor: een nieuwe look, een nieuw logo, een nieuwe manier van navigeren, toegang via tablet en smartphone en nieuwe en verbeterde functionaliteiten.

MyMinfin is de online toegangspoort naar de elektronische diensten van de FOD Financiën, waar de gebruiker toegang heeft tot zijn documenten (fiscaal en patrimoniaal),  waar hij zijn fiscale balans kan raadplegen, waar hij zijn persoonlijke gegevens kan aanpassen en vragen kan stellen aan de administratie. Bovendien wordt de historiek van interacties beveiligd opgeslagen.

Binnenkort zal men er ook online kunnen betalen. De schermen in MyMinfin kunnen ook aangepast worden naar de wensen van de gebruiker. Honderden formulieren staan al via MyMinfin ter beschikking, andere komen er de volgende jaren bij. MyMinfin wordt het elektronische loket dat 24 uur op 24 open is.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt: “We zetten opnieuw een belangrijke stap in de digitalisering en vereenvoudiging. Meer functionaliteiten, meer overzicht en een rechtstreekse digitale communicatie. Dat is wat burgers en bedrijven verlangen, en dat is wat we hen zullen bieden.”

Gepubliceerd op 29-11-2016

  870