BIBF-enquête 'digitale transformatie': 59 % boekhouders-fiscalisten werkt al digitaal

Niemand kan nog om de digitale transformatie heen. Ook de boekhouders-fiscalisten zijn aan boord:  59 % van de boekhouders-fiscalisten werkt digitaal en 17% is dit van plan.

Eind oktober 2016 nam het Instituut een flash-enquête af over de digitale transformatie. Maar liefst 1153 boekhouders-fiscalisten (dits is meer dan 1/6 van de BIBF-leden) namen aan deze peiling deel.

Het BIBF maakt er een prioriteit van om zijn leden zo goed mogelijk te sensibiliseren en ze van de nodige tools te voorzien. En het blijkt dat deze aanpak werkt: 59 % van de boekhouders-fiscalisten is van mening dat ze digitaal werken en 17 % van hen overweegt dit sterk. De digitale transformatie is sterk uit de startblokken geschoten!

Zo begint ook de sensibilisering aangaande de elektronische facturatie vruchten af te werpen: 66 % van de ondervraagden factureert elektronisch of is van plan dit te doen. We moeten er wel op wijzen dat maar 13 % van hen dit ook daadwerkelijk doet conform de volledige standaarden van de elektronische facturatie. De sensibiliseringsopdracht van het BIBF blijft ook vandaag dus nog relevant.

Wat wel opvalt is dat de boekhouder-fiscalist nog een belangrijkre rol heeft te vervullen bij zelfstandigen en zaakvoerders van kmo’s. De enquête toont immers aan dat slechts 26% van de boekhouders-fiscalisten ‘paperless’ klanten heeft. Het Instituut moedigt zijn leden dan ook aan om hun klanten bij dit digitale transformatieproces te begeleiden.

www.bibf.be

Gepubliceerd op 07-11-2016

  690