Btw Praktijkvragen - Deel 6

Wat is een btw-eenheid en hoe zit dat in elkaar?

govers-en-borger
Marc Govers & Frank Borger geven antwoord

Personen die juridisch gezien wel zelfstandig zijn, maar financieel, economisch en organisatorisch nauw met elkaar verbonden zijn, kunnen voor btw-doeleinden aangemerkt worden als één btw-plichtige, zijnde de ‘btw-eenheid’. Een btw-plichtige die deel uitmaakt van een btw-eenheid, wordt lid van een btw-eenheid genoemd. Voor de prestaties tussen de leden van eenzelfde btw-eenheid is er geen btw verschuldigd. Bovendien moet er slechts één periodieke btw-aangifte ingediend worden.

Marc Govers is erkend IAB belastingconsulent & managing partner bij THE VAT HOUSE. Hij deed zowel bij de overheid als in de privésector ervaring op over btw, internationale handel en fiscale procedures. Hij is auteur van heel wat btw-titels, gaande van het Btw-praktijkboek tot de online fiscale databank monKEY.

Frank Borger is partner bij The VAT House, volgt de btw-wetgeving binnen de EU-lidstaten op de voet. Frank deelt zijn expertise als gastdocent aan diverse hogescholen en universiteiten en op btw-seminaries. Hij is ook actief als auteur.

  76