Btw Praktijkvragen - Deel II

Kan een Belgische onderneming buitenlandse btw terugkrijgen?

govers-en-borger
Marc Govers & Frank Borger geven antwoord

Zeker! Teruggaaf van in een andere EU-lidstaat betaalde btw (vb. op buitenlandse tankkosten, hotelkosten, …) moet verplicht elektronisch ingediend worden via de INTERVAT-toepassing en dit uiterlijk op 30 september van het kalenderjaar volgend op het teruggaaftijdvak.

Voor de teruggaaf van btw, betaald in een land buiten de Europese Unie, moet – op voorwaarde van het bestaan van wederkerigheid (reciprociteit) – een aanvraag tot teruggaaf worden ingediend via de in dat land toepasselijke procedure en tijdslimiet.

 

Marc Govers is erkend IAB belastingconsulent & managing partner bij THE VAT HOUSE. Hij deed zowel bij de overheid als in de privésector ervaring op over btw, internationale handel en fiscale procedures. Hij is auteur van heel wat btw-titels, gaande van het Btw-praktijkboek tot de online fiscale databank monKEY.

Frank Borger is partner bij The VAT House, volgt de btw-wetgeving binnen de EU-lidstaten op de voet. Frank deelt zijn expertise als gastdocent aan diverse hogescholen en universiteiten en op btw-seminaries. Hij is ook actief als auteur.

 

 

  321