Btw Praktijkvragen - Deel IIIII

Hoe het btw-tarief van 6 % voor werk in onroerende staat correct toepassen?

govers-en-borger
Marc Govers & Frank Borger geven antwoord

Het moet gaan om renovatie van een woning die minstens 10 jaar oud is en waarbij de woning hoofdzakelijk wordt gebruikt voor bewoning. Voor het gedeelte van de prijs m.b.t. de levering van verwarmingsketels in appartementsgebouwen alsook op de levering van de bestanddelen of een gedeelte van de bestanddelen van liftinstallaties, moet de woning minstens 15 jaar oud zijn.

Een attest van de afnemer en nauwkeurige factuurvermeldingen moeten de toepassing van het verlaagd btw-tarief van 6 % ondersteunen.

 

Marc Govers is erkend IAB belastingconsulent & managing partner bij THE VAT HOUSE. Hij deed zowel bij de overheid als in de privésector ervaring op over btw, internationale handel en fiscale procedures. Hij is auteur van heel wat btw-titels, gaande van het Btw-praktijkboek tot de online fiscale databank monKEY.

Frank Borger is partner bij The VAT House, volgt de btw-wetgeving binnen de EU-lidstaten op de voet. Frank deelt zijn expertise als gastdocent aan diverse hogescholen en universiteiten en op btw-seminaries. Hij is ook actief als auteur.

 

 

  304