Fiscaal voordelige thuiswerkvergoeding door COVID-19

Gepubliceerd op 01-07-2020

Een circulaire verankert binnenkort het fiscale regime van thuiswerkvergoedingen. Hierdoor zullen werkgevers ook een fiscaal vrijgestelde bureauvergoeding kunnen toekennen zonder dat zij via de rulingdienst moeten passeren. De nieuwe circulaire is een tijdelijke maatregel: hij blijft van kracht tot eind 2020.

Meer diepgaande info over de thuiswerkvergoeding vindt u op monKEY, de meest gespecialiseerde databank voor boekhouders en fiscalisten. Probeer nu 14 dagen gratis >

Sociale regeling

Sinds enige tijd publiceert de RSZ op zijn website een onkostentabel met verschillende maximumvergoedingen die zonder sociale bijdragen aan de werknemer kunnen worden toegekend. Een van die kosten zijn de bureaukosten voor werknemers die een deel van hun werk thuis doen. De werknemer kan een bureauvergoeding krijgen van maximaal 129,48 per maand euro. Dit bedrag geldt volgens de RSZ-instructies sinds 1 april 2020.

Door de Covid-19-epidemie heeft de RSZ de regeling al versoepeld. Zo kan de bureauvergoeding nu toegekend worden aan alle werknemers die van thuis uit werken, ook aan werknemers die vóór de coronamaatregelen niet van thuis uit werkten of geen formele telewerkovereenkomst hadden.

Fiscale regeling

  917