Moore Stephens Belgium gaat partnership aan met Engelen & Partners

Moore Stephens Belgium versterkt haar positie op de Vlaamse accountancymarkt door de integratie van de kantoren Engelen & Partners in Hasselt en Rediger en F.A.K.L. in Herent.

Peter Verschelden, CEO van Moore Stephens Belgium, en Bart Engelen, zaakvoerder van accountantskantoor Engelen & Partners NV, hebben een akkoord gesloten over een verregaande onderlinge samenwerking waardoor de vennootschappen Engelen & Partners NV en haar dochtervennootschappen Rediger F. bvba en F.A.K.L. bvba met ingang van 1 januari 2017 deel uitmaken van de Moore Stephens Belgium familie. Op die manier versterkt Moore Stephens Belgium op aanzienlijke wijze haar geografische spreiding over Vlaanderen door een belangrijke aanwezigheid in de regio’s Hasselt, Aarschot en Leuven.

Engelen & Partners, opgericht door zaakvoerder Bart Engelen, is een toonaangevend accountancy kantoor in de regio Hasselt dat zich kan beroepen op een jarenlange ervaring in o.a. het opstellen van financiële plannen, het ontwerp van bedrijfsstatuten en het runnen van de dagdagelijkse boekhouding van diverse bedrijven. In de loop van de voorbije jaren heeft het kantoor zich versterkt door de overname van de kantoren Rediger F. en F.A.K.L., beide gevestigd in de regio Aarschot-Leuven. Met een team van 35 medewerkers (20 FTE in Hasselt, 15 FTE in Leuven) realiseert Engelen & Partners NV vandaag een geconsolideerde omzet van 4,3 miljoen EUR.

Bart Engelen : “De samenwerking met Moore Stephens Belgium is een logische stap in onze verdere ontwikkeling. De inhoud van onze dienstverlening, maar ook de gedeelde toekomstvisie en de vele raakvlakken op het gebied van missie en strategie vormen het stabiele fundament waardoor we sterk in dit partnership geloven. Hiermee garanderen we continuïteit voor onze klanten en kunnen we hen een betere dienstverlening bieden, maar ook sterk het aanbod uitbreiden. Een win-win voor alle betrokkenen.”

Peter Verschelden, CEO van Moore Stephens Belgium, sluit zich hier volmondig bij aan: “Moore Stephens Belgium staat voor groei. Groei van en voor onze medewerkers, maar uiteraard ook groei voor onze aandeelhouders, door de uitbouw en schaalvergroting van ons bedrijf. Door het partnership met Engelen & Partners bouwt Moore Stephens haar stevige basis in Vlaanderen verder uit met een betrouwbare, professionele partner en zal de naam Moore Stephens nu ook in Hasselt, Aarschot en Leuven meer zichtbaar worden. Inhoudelijk en cultureel zijn er meerdere connecties die een samenwerking heel evident maken. Bovendien vinden we in Bart Engelen een zeer degelijke nieuwe partner die met veel enthousiasme mee aan de kar zal trekken om een duurzaam, enthousiast beleid te voeren in de regio Hasselt-Leuven-Aarschot.”
Voor de klanten en de medewerkers van de verschillende kantoren biedt deze samenwerking enkel voordelen. Het huidige management en de huidige teams blijven verder hun kantoren leiden en de belangen van hun klanten behartigen zoals dat vroeger reeds het geval was. Zij kunnen hierbij nu een beroep doen op de bijkomende kennis en expertise van de specialisten van Moore Stephens Belgium wanneer dit nodig of nuttig is voor hun klanten.

Gepubliceerd op 07-02-2017

  952