Grant Thornton uitgeroepen tot werkgever van het jaar door International Accounting Bulletin

Gepubliceerd op 27-10-2017

In zijn 2020 strategie heeft Grant Thornton de doelstelling ingebed om niet alleen voor zijn cliënten een hoog aangeschreven organisatie te zijn maar evenzo voor zijn werknemers. Grant Thornton streeft ernaar dit objectief te bereiken via diverse initiatieven. Zo passen ze transformationeel leiderschap toe alsook is de medewerker het middelpunt in alles wat ze ondernemen.

De jury prees Grant Thornton in het bijzonder voor het feit dat ze al jaren die bijzondere focus hebben op hun medewerkers, niet alleen op mondiaal niveau maar evenzeer op lokaal vlak.

Paul De Weerdt, Managing Partner Grant Thornton Belgium voegt hieraan toe: “In België bijvoorbeeld hechten we meer belang aan talent dan aan diploma’s. Die geven

niet langer de doorslag bij het aanwerven van medewerkers. De juiste mentaliteit, ambitie, zin om te ondernemen, contactvaardigheden en emotionele intelligentie zijn minstens zo belangrijk. Een aantal skills kunnen sowieso nog on the job zelf worden aangeleerd.”

 Thought Leadership Initiative van het jaar

Tot slot won het “Women in Business” rapport van Grant Thornton het “Thought Leadership Initiative” van het jaar. Het beloonde Grant Thornton voor het kiezen van een zeer actueel onderwerp, met name de gendergelijkheid. Elk jaar wordt immers een rapport uitgebracht dat de rol van vrouwen in belangrijke bedrijfsfuncties onderstreept en deze diversiteit aangeeft als zijnde noodzakelijk voor meer evenwichtige leidinggevende teams.

 

  1000