Christof Van Malder is nieuwe financieel directeur bij BDO

Het audit-, accountancy- en adviesconsultancykantoor BDO België heeft in de persoon van Christof Van Malder een nieuwe financieel directeur. Van Malder volgt als CFO Koen De Brabander op, die sinds 1 november 2016 CEO is van de Belgische voetbalbond.

Van programmeur tot CFO

De carrière van Christof Van Malder (44) startte atypisch. In 1995 begon hij als ICT’er in de sector van vaktijdschriften bij Reed Business Information. Maar al snel besefte de handelswetenschapper dat hij geboren is voor het financiële werk. De voorbije 20 jaar bouwde hij zijn parcours als financieel directeur stelselmatig uit.

Van Malder groeide via boekhouding en accounting uit tot financieel directeur bij diverse bedrijven. In die functie was hij achtereenvolgens aan de slag bij Messer Eutectic Castolin en Partena-HDP. Bij die laatste werkte Van Malder de voorbije 8 jaar. Hij werkte er mee aan de verschillende fusies tussen HDP en Partena  en coördineerde er na de fusies mee de integratie van de financiële afdelingen.

Pad effenen voor fusies en overnames

Van Malder zal vanuit het financieel departement als strategische partner het groeiverhaal van BDO in België mee uitbouwen. Naast de courante rapporteringsuitdagingen zal hij onder andere assisteren bij toekomstige overnames en fusies. Een andere belangrijke verantwoordelijk die Van Malder als CFO op zich neemt, is de aankoop van nieuwe technologieën.

Christof Van Malder: “BDO vindt de balans werk-privé erg belangrijk. Dat is één van de redenen waarom ik zelf voor het bedrijf heb gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat ik vanuit de financiële afdeling mee kan werken aan dat evenwicht. Op die manier zullen we de hoge retentie van ons personeel zoals we dat vandaag kennen, alleen maar kunnen verbeteren.”

Christof Van Malder

Gepubliceerd op 10-04-2017

  1338