BDO versterkt zich met Hasselts bedrijf Care Consulting Services

Consultancykantoor BDO bouwt zijn dienstverlening uit met adviezen voor Digitale & Innovatieve oplossingen voor ondernemingen. Dat doet het door het Limburgse bedrijf Care Consulting Services onder zijn vleugels te nemen. BDO helpt bedrijven en organisaties niet langer alleen met audit, accountancy, fiscaliteit of corporate finance, maar begeleidt hen voortaan ook met ICT-projecten.

De digitalisering rukt verder op in het bedrijfsleven. Ook de Belgische kmo moet evolueren om voldoende kostenefficiënt, flexibel en snel te reageren op de vragen uit de markt. De laatste jaren liepen onze kmo’s een digitale achterstand op tegenover buitenlandse concurrenten door hun terughoudendheid op het vlak van automatisering.

Care Consulting Services heeft als onafhankelijke niche speler, in de begeleiding van ondernemingen bij de implementatie van ERP-systemen en tools, een solide reputatie opgebouwd. Renzo Caponi, stichter en zaakvoerder van Care Consulting Services en voortaan Partner binnen BDO Advisory: “Door het bundelen van onze krachten is BDO in staat om bedrijven en organisaties met hun toekomstige digitale agenda te begeleiden. Dat doen we in diverse sectoren zoals de industrie, de dienstensector, retail en groothandel.”

BDO Advisory bouwt dienstverlening uit

De integratie van Care Consulting Services kadert in de verdere uitbouw van het team BDO Advisory. 65 bedrijfsadviseurs helpen ondernemingen onder meer met advies rond organisatie, performancebeheer, risicobeheer, personeelsbeheer en steeds vaker met de uitdagingen van de digitalisering. Ze geven daarbij dagelijks advies in enterprise software, business analytics, e-commerce en mobiele apps.

Hans Wilmots, CEO BDO: “Onze cliënten worden in toenemende mate geconfronteerd met de impact van de digitalisering op hun vertrouwd businessmodel. Vaak dienen wij echter vast te stellen dat er, bij de zoektocht naar de juiste strategie of tool, een communicatiestoornis ontstaat tussen de nood en verwachting van onze cliënt en de aangereikte oplossing vanuit ICT-perspectief. Door het samenvoegen van onze kennis van de financiële en operationele ondernemingsprocessen en de expertise van Care Consulting Services op het gebied van ICT-strategie en tools, zijn wij ervan overtuigd onze klanten een unieke dienstverlening met hoge toegevoegde waarde te kunnen aanbieden.”

Foto: Renzo Caponi

renzo caponi

Gepubliceerd op 14-10-2016

  1009