BDO trekt Pierre Plomteux aan om regio Namen en Charleroi te versterken

Gepubliceerd op 14-03-2018

Accountancy expert Pierre Plomteux is de nieuwe aanwinst voor het audit-, accountancy- en adviesconsultancykantoor BDO België. Als onafhankelijke partner zal hij het kantoor in Namen-Charleroi versterken. De ambitie van Pierre Plomteux: BDO steviger op de kaart zetten in de regio Namen-Charleroi.

Vanaf begin maart versterkt Pierre Plomteux BDO’s team in de regio Namen-Charleroi. Meer specifiek maakt hij door zijn expertise in International Financial Reporting Standards (IFRS)  deel uit van het Accounting & Reporting-team. BDO telt in Namen-Charleroi voortaan 36 mensen. De multidisciplinaire aanpak, evenals de waarden van BDO, waar het menselijke aspect een sleutelrol speelt, zijn de drijvende krachten in Pierres keuze om BDO te versterken en verder te ontwikkelen in de regio.

 “Ik geloof zeer sterk in de waarden van BDO. Ik ben verheugd om mijn meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van auditing en accountancy ten dienste te stellen van bedrijven en ondernemers in de regio Namen-Charleroi."  Pierre Plomteux

 Specialisatie in IFRS

Het is geen verrassing dat Pierre Plomteux voor de regio Namen-Charleroi kiest. De afgelopen twintig jaar bouwde hij zijn expertise op in deze regio. Zo was hij van 2012 tot 2015 verantwoordelijk voor het accountancybureau THG in Namen.  Voor en na die periode werkte hij als (executive) director bij EY. Hij nam er verschillende auditopdrachten voor beursgenoteerde bedrijven, zoals Electrabel, Belgacom en IRIS ten harte. In 2015 kwam hij uiteindelijk aan het hoofd te staan van EY in Luik en Gosselies. In de loop der jaren hielp hij verschillende bedrijven om in regel te zijn met IFRS. Die ervaring komt hem vandaag van pas bij BDO.

 "De regio Charleroi-Namen is belangrijk voor BDO. Het is een bloeiende omgeving met mooie bedrijven die we met onze expertise kunnen helpen om zich verder te ontplooien. Daarom zijn we verheugd dat we Pierre mogen verwelkomen. Met hem aan boord zullen we deze doelstelling verwezenlijken.” Hans Wilmots, CEO van BDO

 

  1230